Porgandi-kikerherne pannipirukasFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
16. mai 2016, 04:45

Porgandi-kikerherne pannipirukas

Pirukas valmib suuresti iseseisvalt, eriti kui oled porgandisegu juba varem valmis teinud. Täidist saad kasutada ka näiteks quesadilla’de valmistamisel: selleks pane paar supilusikatäit segu kahe täisteratortilla vahele, lisa soovi korral ka natuke juustu ja pruunista kuival pannil mõlemalt poolt.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Kooritud ja tükeldatud porgand
100 g Keedetud kikerherned
1 spl Oliiviõli
1 tk Hakitud sibul
Tšillihelbed
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
0.5 tl Jahvatatud koriandriseemned
1 tl Tüümian
1 spl Hakitud petersell
Sool
Must pipar
500 g Pärmi-lehttainas
Soovi korral muna määrimiseks

Valmistamine
1. Vala porgandid soolaga maitsestatud keevasse vette ning hauta 15–20 minutit, kuni need on pehmed. Lisa porganditele pool kikerhernekogusest ja suru kahvliga pudruks.
2. Kuumuta pannil õli ja prae sibul vaiksel tulel klaasjaks. Lisa vürtsid, ürdid, sool-pipar ja sega läbi. Sega juurde porgandi-kikerhernemass ja ülejäänud kikerherned. Kuumuta segades paar minutit ja seejärel jahuta pisut.
3. Rulli lehttainas jahusel tööpinnal lahti ja lõika pooleks. Pane üks pool ahjukindlale pannile või sobivasse vormi, torka põhi kahvliga auguliseks ja kata täidisega. Aseta peale teine pool ja suru tainapooled täidise lähedalt kahvli abil kokku. Peida servad. Torka piruka keskele noa või kahvliga paar auku, et õhk välja pääseks ja kui soovid, määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 200–kraadises ahjus umbes 25 minutit.