Hirsi-kõrvitsapilaffFoto: Britt Paju
Gluteenivabad retseptid
16. mai 2016, 04:24

Hirsi-kõrvitsapilaff

Selles roas on peaosas hirss, mis jääb poes tihti tuntumate riiulikaaslaste varju. Ometi on tegu rohkelt toitaineid sisaldava kena kollase teraviljaga, mille kasutusvaldkond on lai. Pilaff maitseb hästi omaette toidukorrana, lisandina ja ka paprika täidisena.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
450 g Kõrvits
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
2 dl Hirss
4 dl Vesi või köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
1 spl Kuivatatud pune
4 spl Hakitud petersell
Kuivatatud jõhvikad või granaatõunaseemned
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
50 g Murendatud feta soovi korral

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja tükelda kõrvits paarisentimeetristeks kuubikuteks. Lõika kooritud sibul kaheksaks sektoriks ja mulju koorimata küüslauguküüsi kergelt noaga. Vala ahjupannile pisut õli, lisa tükeldatud sibul, küüslauk ja kõrvits. Maitsesta soola-pipraga ja puista peale pisut punet. Küpseta ahjus 25 minutit, vahepeal üks kord segades.
2. Samal ajal kuumuta potis õli, lisa hirss ja kuumuta segades üks minut.
3. Vala peale kuum puljong ja keeda vaiksel tulel kaane all 15–20 minutit, kuni hirss on pehme, aga hamba all veel pisut vastu punnib.
4. Sega hirss köögiviljade ja marjadega, maitsesta ja pigista juurde pisut sidrunimahla. Puista peale hakitud peterselli ja soovi korral ka murendatud fetat.