Gluteenivabad retseptid

Kevadsalat kuusevõrsetega 

Lia Virkus, 9. mai 2016, 04:20
Kevadsalat kuusevõrsetegaFoto: Jaan Heinmaa
Nii rabarber kui ka kuusevõrsed lisavad salatile meeldivat hapukust. Kui pelgad, et pere kuusevõrsetega salatit ei söö, võid pehmed okkad võrse küljest lahti tõmmata ja neid salatisse lisada vaid paar näpuotsatäit. Nii ei pööra keegi sellele tähelepanu, pidades okkaid tõenäoliselt jämedamateks tillivarteks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Rabarberivars
1 tl Tume suhkur või kuusevõrsesiirup
1 pott Roheline lehtsalat
15 tk Värske redis
2 peotäit Noored kuusevõrsed
KASTE
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
3 spl Väärisoliiviõli (extra virgin)
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Soovi korral meelepärased seemned
Parmesanilaastud

Valmistamine
1. Lõika rabarberivarred õhukesteks viiludeks, sega suhkru või siirupiga. Jäta seisma, kuni valmistad ülejäänud salati.
2. Rebi salatilehed väiksemaks, lõika redised sektoriteks ning sega rabarberiga läbi. Ühenda kastmeained ja sega kergelt salatiga.
3. Laota kaunistuseks peale kuusevõrsed. Puista soovi korral üle seesamiseemnete ja parmesanilaastudega