Gluteenivabad retseptid

Riisi-šokolaadikook kohupiimakattega 

Britt Paju, 16. mai 2016, 04:38
Riisi-šokolaadikook kohupiimakattega
Šokolaadine põhi täiendab mahedat kreemi, millele piparmünt mõjub värskendavalt. Krõmpsuv riisikrõbinatest ja tumedast šokolaadist põhi võib ka omaette maius olla.

Koostisosad
PÕHI
150 g Tume šokolaad
1 spl Õli
3 dl Riisikrõbinad
KREEM
6 tk Želatiinileht
1 dl Piim
500 g Kohupiimakreem
2 dl Mesi
1 tl Vanillsuhkur
Mõni tilk piparmünid essentsi
KAUNISTUSEKS
Riivitud šokolaad

Valmistamine
12 tk
1. Kata vorm fooliumiga. Pane kaussi õli ja šokolaad ning sulata see veevannil.
2. Sega kuuma šokolaadimassiga riisikrõbinad. Määri ühtlase kihina vormi ja lase jahtuda.
3. Paisuta želatiinilehti külmas vees 10 minutit. Pigista kuivaks ja sulata kuumas piimas.
4. Sega kohupiim mee ja vanillsuhkruga, maitsesta mõne tilga piparmündiessentsiga. Nirista želatiin kohupiimamassi hulka, sega läbi ja tõsta vormi.
5. Tasanda pealt ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi. Kaunista riivitud šokolaadiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee