Kiudainerikkad toidud

Kaerakliipuder oliiviõli ja parmesaniga 

Tuuli Mathisen, 16. mai 2016, 03:19
Kaerakliipuder oliiviõli ja parmesanigaFoto: Tuuli Mathisen
Väikese vimkaga hommikupuder, kus moosi ja võisilma asemel on hoopis Itaalia köögist pärit oliiviõli ja parmesani kooslus. Sobib hästi neile, kes ei ole magusa pudru sõbrad.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl Kaerakliid
5 dl Vesi
Soolahelbed
Oliiviõli
Riivitud parmesan

Valmistamine
1. Aja kergelt soolaga maitsestatud vesi potis keema ja nirista sisse kaerakliid. Sega kõik ühtlaseks ning keeda vaiksel tulel umbes 5 minutit. Aseta kaas peale, lülita pliit välja ning jäta puder veel 10–15 minutiks sinna järelhauduma.
2. Vajadusel lisa vett, et saada soovitud konsistentsiga pehme puder.
3. Tõsta puder kaussi, puista peale soolahelbeid, nirista oliiviõli ning riivi või tõmba koorimisnoaga peale parmesaniribasid. Söö kohe.