Krõbe müsli rosinate ja sarapuupähklitegaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
16. mai 2016, 04:06

Krõbe müsli rosinate ja sarapuupähklitega

Kes korra isetehtud müslit maitsnud, see tõenäoliselt seda tegema ka jääb.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ja 20 minutit

Koostisosad
7 dl Jämedad täisterakaerahelbed
200 g Hakitud sarapuupähklid
0.5 dl Tume suhkur
0.5 dl Vedel mesi või vahtrasiirup
0.5 dl Õli
200 g Erinevad rosinad
100 g Kuivatatud jõhvikad
Sool

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 120–130 kraadini. Sega kausis kaerahelbed, pähklid ning suhkur. Teises kausis sega mesi või vahtrasiirup, õli ja sool. Sega kausitäied omavahel ning puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Küpseta iga veerandtunni tagant segades umbes 1 tund ja 15 minutit.  Sega juurde rosinad ja kuivatatud jõhvikad ning kalla säilituspurki.
3. Serveeri piima või maitsestamata jogurtiga, juurde võid pakkuda värskeid marju, puuvilju vm meelepärast.