Rohelise sibula pirukas kartulihelvestega muretainal
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
TAINAS
2 dl Kartulihelbed
1 dl Rukkijahu
1 tl Küpsetuspulber
Sool
75 g Või
1 dl Vesi
TÄIDIS
300 g Roheline sibul
2 tk Muna
2 dl Rõõsk koor 35%
150 g Riivjuust
Sool
Must pipar
Värskelt hakitud murulauk
2 spl Või, sibula hautamiseks
Valmistamine
1 Taina valmistamiseks sega esmalt kuivained. Lisa pehme või ja töötle tainas ühtlaseks. Vala juurde külm vesi ja sega tainas läbi, kuni moodustub ühtlane pall. Aseta tainas u 30 minutiks külmkappi.
2. Võta siis välja ning jaota ahjuvormi põhjale ja külgedele. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180–200 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni tainas on pealt kuivaks tõmmanud, kuid mitte veel pruunistunud.
3. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel või ja hauta sibul kiirelt läbi. Kalla sibul eelküpsetatud pirukapõhjale ja laota laiali. Klopi munad lahti ning lisa koor ja pool riivitud juustu kogusest. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Kalla sibulakihile. Laota ülejäänud juust pirukale ning küpseta 180–200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt kuldpruun. Serveerides võid pirukale puistata värsket hakitud murulauku.
Kommentaarid (0)