Rabarberiga kreembrüleeFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
9. mai 2016, 04:54

Rabarberiga kreembrülee

Kreembrülee võlub paljusid maiasmokki, aga kevadise rabarberiga valmistatuna on see eriti hõrk ja hea. Maitseüllatus missugune!

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1,5 tundi ahjus

Koostisosad
200 g Rabarber
1 spl Või
1 dl Suhkur
KREEMBRÜLEE
6 dl Rõõsk koor 35%
1.5 dl Suhkur
6 tk Munakollane
1 tk Vanillikaun
4 sl Hele Demerara suhkur

Valmistamine
1. Puhasta rabarberid, lõika väikesteks tükkideks ning kuumuta poti põhjas suhkru ja või segus 2–3 minutit, kuni rabarber pehmeneb. Lase jahtuda.
2. Kuumuta koor kastrulis keemiseni. Vispelda munakollased suhkruga läbi.
3. Tõsta koor tulelt. Lõika vaniljekaun pooleks, tõmba seemned noaotsaga välja ja lisa koore hulka.
4. Vispelda pisut kuuma koort munakollasesegu hulka, kalla segu kastrulisse ja kuumuta pidevalt segades tasasel tulel veel mõned minutid.
5. Jaga rabarberimoos 8 vormi põhja ja vala peale koore-munasegu. Tõsta vormid kõrgete äärtega ahjuplaadile ja kalla pannile nii palju kuuma vett, et vormid oleksid ⅔ ulatuses vees.
6. Küpseta 150-kraadises ahjus 25–30 minutit.
7. Võta välja, lase jahtuda ja hoia serveerimiseni külmas. Tõsta igale vormile 0,5 sl suhkrut ja karamellista see leeklambiga või 250-kraadises ahjus grillelemendi all.
8. Rabarberilisandi võib võis ära pruunistada juba eelmisel päeval ja hoida valmistamiseni kaanega purgis külmas. Kreembrülee võib samuti paar päeva varem valmis teha ja külma panna. Puista suhkruga üle ja pruunista vahetult enne serveerimist.