Gluteenivabad retseptid

Herne-tatrapuder röstsibulaga 

Lia Virkus, 9. mai 2016, 03:36
Herne-tatrapuder röstsibulagaFoto: Jaan Heinmaa
Lihtne ja maitsev puder nädalavahetuse hiliseks hommikusöögiks ning miks mitte ka lõuna- või õhtusöögiks. Röstsibul lisab roale head mekki.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
8 tundi herneste leotamiseks + 1 tund

Koostisosad
1.5 l Vesi
2.5 dl Tatar
2 tk Mugulsibul
4 spl Või
Sool
Soovi korral peekon
1 dl Kuivatatud rohelised herned

Valmistamine
1. Leota herneid 8 tundi kuni üle öö.
2. Loputa herned voolava vee all, keeda uues puhtas vees, ära lisa soola. Kui kolmandik veest on ära keenud ja herned peaaegu pehmed, lisa tatar ja keeda valmimiseni.
3. Maitsesta võis praetud sibula ja soolaga. Soovi korral lisa pannile sibula juurde ka peekonit.