Gluteenivabad retseptid

Põhjata brokoli-lillkapsapirukas 

Britt Paju, 2. mai 2016, 05:00
Põhjata brokoli-lillkapsapirukasFoto: Britt Paju

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Oliiviõli
1 tk Hakitud sibul
5 tk Soovi korral peekoniviil
400 g Lillkapsas ja/või brokoli
50 g Parmesan
50 g Juust
300 g Jogurt
5 tk Muna
150 g Külmutatud spinat (enne sulatatud)
1 tl Mahedamaitseline sinep
Sool
1 tl Hakitud petersell
1 dl Külmutatud herned

Valmistamine
1. Kuumuta sibulat ja peekonit mõni minut õlis, kuni sibul läbi kumab ja peekon on krõbe. Lisa lillkapsas-brokoli ja herned ning kuumuta veel mõni minut.
2. Määri küpsetusvorm kergelt õliga ja puista põhjale riivitud parmesan. Klopi kokku munad ja jogurt, maitsesta segu soola-pipra, sinepi ja maitserohelisega.
3. Pigista spinatist vedelik välja ja lisa spinat munasegule, seejärel ka riivitud juust ning sega. Vala peekoni lillkapsasegu vormi ja kalla peale muna-juustusegu.
4. Küpseta 180kraadises ahjus 25–30 minutit, kuni segu on tahenenud ja kena kuldse jumega.