Gluteenivabad retseptid

Pistaatsia-herneruudud 

Pille Enden, 2. mai 2016, 04:53
Pistaatsia - herneruududFoto: Jaan Heinmaa
Atraktiivsed koogikesed üllatavatest koostisosadest. Lihtne valmistada, tore külalisi üllatada ja mõnus koos kohvi, rohelise tee või mandlilikööriga nautida!

Koostisosad
200 g Külmutatud herned
2 spl Rapsiõli
1 dl Tuhksuhkur
1 spl Vanillsuhkur
1 dl Kooritud pistaatsiapähklid
0.5 tl Kardemon
KAUNISTUSEKS
2 spl Tuhksuhkur
12 tk Kooritud pistaatsiapähkel

Valmistamine
1. Sulata herned ja purusta köögikombainis. Kuumuta hernemassi keskmisel kuumusel õli sees umbes 5 minutit. Lisa tuhk- ja vanillsuhkur ning küpseta tainast veel 8 minutit.
2. Suru pistaatsiapähklid kahvliga puruks, lisa koos kardemoniga hernetainale ja küpseta veel veidi, kuni tainas püsib hästi koos.
3. Rebi köögifooliumist 40 cm leht tööpinnale ja tõsta tainas fooliumile. Vormi tainast umbes 4 cm lai ja 30 cm pikk kang, keera foolium tihedalt ümber ja tõsta 30 minutiks külmkappi tahenema. Seejärel lõika kang 8–10 ruuduks ja tõsta ruudud kandikule.
4. Enne serveerimist puista koogikestele tuhksuhkrut ja kaunista jämedalt purustatud pistaatsiapähklitega.