Ahjupeedisalat kinoagaFoto: Katrin Press
Gluteenivabad retseptid
2. mai 2016, 05:22

Ahjupeedisalat kinoaga

Kinoa on ülimalt tervislik seemneke, mis sisaldab palju vitamiine ja mineraalaineid, just samamoodi nagu peetki. Kui need kaks vägevat komponenti kokku panna, saab tõeliselt toitva ja tervisliku salati kas eraldi toidukorraks või siis muu roa lisandiks. Eraldi salatina serveerides grilli juurde näiteks juustu, ideaalselt sobib kreeklaste halloumi. Tee salat värvilistest ahjus küpsetatud peetidest, nii saab maitse parem ning toit värvilisem ja ahvatlevam.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Eri sorti ahjupeedid
2 dl Kinoa
2 peotäit Erinevad salatilehed
KASTE
0.25 dl Külmpressitud oliiviõli
3 spl Valge veini äädikas
1 tl Mesi või suhkur
Sool
Must pipar
1 pk Soovi korral grillimiseks sobiv juust

Valmistamine
1. Keeda kinoa pakendil oleva juhise järgi, kurna ja lase veidi jahtuda.
2. Lõika ahjus küpsetatud peedid sektoriteks või kangideks ning sega peet, kinoa ja salatiroheline.
3. Sega kaste, nii et mesi või suhkur oleks hästi lahustunud, ja vala salatile. Sega kergelt ning maitsest soola ja pipraga.
4. Viiluta juust kuni 1 cm paksusteks viiludeks ja grilli kas ahjus või grillpannil, kuni juust omandab kauni välimuse. Laota juustuviilud salatile või serveeri selle kõrvale.