Tsitrustega köögis
Gluteenivabad retseptid
25. aprill 2016, 05:07

Klementiini ja Cointreau likööri marmelaad

Marmelaadi keetmine on justkui täppisteadus – hetk, mil segu hakkab paksenema, tuleb üsna täpselt tabada. Kuid selline põnev maius kulub enda hellitamiseks või ka kinkimiseks ikka ära.

Koostisosad
500 g Klementiin
3 tk Värskelt pressitud suure sidruni mahl
1 l Vesi
750 g Suhkur
4 spl Cointreau liköör

Valmistamine
4dl
1. Pese klementiinid hoolikalt ja riivi koor. Lõika viljad pooleks ja pigista mahl välja. Pane mahl, riivitud koor ja kestad kastrulisse. Lisa sidrunimahl ja vesi ning lase öö otsa seista.
2. Kuumuta keemiseni ja keeda 40–45 minutit, kuni koor on pehme. Kurna läbi sõela ja pigista kestadest välja nii palju vedelikku kui võimalik. Vedeliku maht peaks olema 1,1–1,2 l.
3. Lisa suhkur, pane kastrul pliidile mõõdukale kuumusele ja kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Pane külmkappi väike taldrik, et hiljem kontrollida marmelaadi valmidust. Keeda vedelikku 15-20 minutit.
4. Kontrolli, kas marmelaad on piisavalt paks. Selleks võta taldrik külmkapist, nirista sellele veidi marmelaadi ja pane taldrik minutiks külmkappi tagasi. Kui siis on marmelaad taldrikul näpuga katsudes vetruv ega voola, on see peaaegu valmis. Kui ei ole piisavalt paks, siis keeda veel 5 minutit ja kontrolli uuesti. Kui marmelaad on piisavalt paks, võta pott tulelt.
5. Lisa liköör, eemalda pealt vaht ja lase 15 minutit jahtuda. Pane steriliseeritud purkidesse.