Lihatoidu retseptid

Orsotto chorizo ja tomatiga 

Tuuli Mathisen, 25. aprill 2016, 03:23
Orsotto chorizo ja tomatiga Tuuli Mathisen
Kui vanale heale odrakruubile seltsiks sättida vürtsikat Hispaania vorsti chorizo’t, tomatikastet ja rosmariini, võib maitsva üllatuse osaliseks saada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Tükeldatud chorizo
1 tk Sibul
3 tk Peeneks hakitud värske küüslauguküüs
1 tl Fenkoliseemned
300 g Odrakruubid
400 g Purustatud tomatid
1 l Kanapuljong
Hakitud rosmariin
Õli
Sool
Must pipar
Soovi korral värskelt riivitud parmesan

Valmistamine
1. Prae esmalt keskmise kuumusega pannil mõni minut chorizo’t. Libista vorstid kaussi ootele ning lisa samale pannile hakitud sibul, küüslauk ja fenkoliseemned. Vajadusel lisa veidi õli ning prae sibul ja küüslauk klaasjaks.
2. Lisa kurnatud odrakruubid ja purustatud tomatid ning kuum kanapuljong. Lase keema tõusta ning hauta siis hästi vaiksel kuumusel aeg-ajalt segades 45–55 minutit, kuni kogu vedelik on kruupidesse imendunud ja odrakruubid piisavalt pehmed. Odrakruubid võivad siin roas jääda al dente ehk veel kergelt hamba all vastupanu osutavaks.
3. Sega juurde alguses pannil krõbedaks praetud chorizo ja serveeri kohe. Lisa maitserohelist ja soovi korral puista peale värskelt riivitud parmesani.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee