Minipitsad maisipõhjal lehtkapsa ja karamellise sibulagaFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
25. aprill 2016, 03:49

Minipitsad maisipõhjal lehtkapsa ja karamellise sibulaga

Kaunilt erkkollased ja gluteenivabad maisitangust pitsapõhjad said täidiseks sügavrohelise supertoidu – lehtkapsa – ja karamellised sibulad. Karamellise sibula võti on hästi pikk hautamisaeg.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 20 minutit

Koostisosad
2 dl Maisitang
7 dl Köögiviljapuljong
Hakitud värske tüümian ja basiilik
3 tk Poolringidena sibul
200 g Tükeldatud lehtkapsas või -peet
4 tk Purustatud küüslauguküüs
Sool
Must pipar
50 g Röstitud ja tükeldatud Kreeka pähklid
4 spl Oliiviõli
Soovi korral adžika, prosciutto, basiilikupesto vm

Valmistamine
umbes 12 minipitsat
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kalla potti maisitang ja köögiviljapuljong, 1 sl oliiviõli ning 0,5 tl soola. Lisa ürdid ning keeda vaiksel kuumusel maisitangu regulaarselt segades umbes 10 minutit. Tulemuseks peaks olema parajalt paks maisipuder. Laota see siis kohe umbes 10 cm läbimõõduga õhukeste ketastena küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase 15 minutit seista ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
2. Kuumuta pannil oliiviõli ning aseta pannile sibul ning veidi soola. Hauta vaiksel kuumusel aeg-ajalt segades pikalt, kuni sibul on karamellistunud ja kuldne. Selleks võib aega kuluda umbes 45 minutit või rohkem, kuid võid ka kiiremini sibula läbi praadida. Pikalt praetud sibul muutub hästi magusaks ja karamelliseks. Eemalda
lehtkapsal rootsud ja tükelda kapsas. Kuumuta pannil oliiviõli koos küüslauguga ning kuumuta lehtkapsas kiiresti pannil läbi. Lisa veidi soola.
3. Laota igale eelküpsetatud pitsapõhjale pestot või adžikat, lisa lehtkapsas ning karamellised sibulad. Küpseta 180–200 kraadi juures kümmekond minutit, kuni pitsapõhjad on krõbedad ja kuldpruunid. Puista peale
hakitud pähkleid, maitsesta värskelt jahvatatud pipraga ja soovi korral lisa ka mõned prosciutto-viilud.