Küpsetatud lõhe ingveriglasuurigaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
25. aprill 2016, 04:35

Küpsetatud lõhe ingveriglasuuriga

Valmistamiseks pannil, grillil või ahjus.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 2-24 tundi marinaadis + 15-20 minutit ahjus, 10-20 minutit grillil või 8-10 minutit pannil

Koostisosad
700 g Lõhefilee
1 spl Oliiviõli
1 spl Seesamiseemned
MARINAAD
2 spl Riisiäädikas
3 spl Riivitud ingver
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Punane tšillipiprakaun
1 tl Mesi või pruun suhkur
2 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Sega kokku sojakaste, riisiäädikas, riivitud ingver, purustatud küüslauk, hakitud tšilli ja mesi või suhkur.
2. Pane lõhefilee kilekotti ja vala peale marinaad. Loksuta, et kala oleks hästi kaetud, ja hoia vähemalt 2 tundi (veel parem üleöö) külmkapis.
3. Võta filee marinaadist välja. Kalla marinaad kastrulisse ja kuumuta keemiseni. Kuumuta veel mõned minutid, kuni kaste väheneb poole võrra.
4. Kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda ahjuvorm fooliumiga ja määri see õliga. Pane lõhe fooliumile, nahapool all. Pintselda marinaadiga, raputa peale seesamiseemned ja küpseta 15‒20 minutit, sõltuvalt filee paksusest, aeg-ajalt marinaadiga pintseldades.
5. Grillil valmistamiseks pane lõhefilee fooliumile, pintselda marinaadiga ja grilli 10‒20 minutit sõltuvalt filee paksuses. Pannil tegemiseks kuumuta õli ja prae fileed kummaltki poolt 4‒5 minutit. Kasta praadimise ajal pidevalt marinaadiga.