Eesti köök

Paneeritud veisemaks 

Epp Mihkels, 25. aprill 2016, 04:28
Paneeritud veisemaks Jüri Seljamaa
Praetud veisemaks on selline toit, mida kas süüakse hea meelega või siis üldse ei armastata. Eriti lastel on maksa suhtes tihti vastumeelsus. Kuna aga maksas leidub palju vitamiine, siis tuleks seda aeg-ajalt ikkagi süüa. Paneeritult  maitseb maks hoopis paremini, sest jääb praadimisel mahlane ning vähem „maksa maitsega“.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg Veisemaks
0.5 l Piim
Sool
Must pipar
1 tk Muna
1 pk Riivleib
Praadimiseks õli

Valmistamine
1. Eemalda maksalt kilejas kelme ning sooned. Lõika maks parajateks portsjoniteks, seejärel vasarda lihahaamriga, kuid kergelt ja üsna pisut.
2. Pane maksatükid pooleks tunniks piima sisse likku. Kurna piim ära ning maitsesta maks soola ja pipraga.
3. Klopi muna lahti ning vala maksatükkidele. Mulju tükke kergelt, et need munaga ilusti kokku saaks. Paneeri maksatükke riivleivas igast küljest ning prae õlis, kuni riivleivast on moodustunud krõbe koorik. Lase paneeritu maksal kausis kaane all veidi tõmmata ning serveeri.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee