Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
500 g Kanafilee (sobib ka kalkuni- või seafilee)
5 spl Maapähkliõli
1 tk Peeneks hakitud küüslauguküüs
1.5 cm Värske ingveri jupp
1 tk Ribadeks lõigatud paprika
1 tk Hakitud sibul
1 tk Ribadeks lõigatud porgand
1 tl Seesamiõli
Hakitud roheline sibul
KASTE
8 spl Riisiäädikas
4 spl Pruun suhkur
6 spl Tomatikaste või -ketšup
2 tl Sojakaste, gluteenivaba
Valmistamine
1. Sega esmalt marinaadiained. Lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks, sega marinaadiga ja marineeri ca 20 minutit.
2. Samal ajal valmista kaste. Kuumuta riisiäädikat pannil, lisa suhkur, sojakaste ja ketšup. Sega, kuni suhkur on sulanud, ning tõsta kaste kõrvale.
3. Kalla kuumale vokkpannile paar lusikatäit maapähkliõli ja voki kanafilee kergelt läbi, kuni pealispind on kuldpruun. Tõsta kanafilee kõrvale.
4. Samal vokkpannil kuumuta ülejäänud maapähkliõli ja prae küüslauk ning ingver läbipaistvaks. Lisa köögiviljad ja prae ca 2 minutit. Nüüd kalla pannile ka kana ning prae veel minut-paar. Viimasena kalla peale kaste, kuumuta läbi, lisa veidi seesamiõli ja rohelist sibulat. Serveeri koos aurutatud riisiga.
Kommentaarid