Makroonid šokolaaditäidisegaFoto: Hele-Mai Alamaa
Gluteenivabad retseptid
18. aprill 2016, 03:25

Makroonid šokolaaditäidisega

Makroonid on viimase aasta moekraam, mida pakutakse peenemates kohvikutes. Maiused on tõesti hõrgud ja tekitavad sõltuvust, seega tasub nende valmistamine selgeks õppida.

Koostisosad
TAINAS
3 tk Toasoe munavalge
50 g Kristallsuhkur
200 g Tuhksuhkur
120 g Mandlijahu
Sool
ŠOKOLAADITÄIDIS
100 g Tume šokolaad
50 ml Rõõsk koor 35%
1 spl Või

Valmistamine
25tk
Tainas
1. Sõelu kaussi mandlijahu ja tuhksuhkur. Kui oled unustanud munad enne küpsetamist toatemperatuurile tõsta, hoia mune viis minutit soojas vees, misjärel võid neid kohe kasutama hakata. Eralda munavalged kollastest.
2. Vahusta munavalged pehmeks vahuks, lisa suhkur ja mikserda siis hästi tugevaks vahuks. Sega mandlijahusegu munavalgevahu sisse. Kasuta selleks spaatlit ja sega aeglaselt, segu alt ülespoole tõstes. Liigne segamine viib munavalgevahust kogu õhu välja ja tulemuseks on liiga vedel tainas.
3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta makroonitainas pritskotti ja pigista ahjuplaadile võimalikult ühesuurused kettad. Kindluse mõttes võid küpsetuspaberi teisele poolele hariliku pliiatsiga ringid ette joonistada.
4. Löö plaati 3–5 korda tugevalt vastu lauda, et tainast tuleksid välja õhumullid. Kui makroonidel on taina pigistamisest tipud, vajuta need niiske näpuga alla. Lase makroonidel 25–30 minutit seista. Kuumuta ahi 150 kraadini.
5. Tõsta makroonid ahju ja ole valvel, aga ära ahjuust ava. Umbes 15 minuti pärast peaksid makroonid valmis olema. Neil peaksid olema ilusad “jalad” all, aga värv ei ole veel pruunistuma hakanud. Tõsta makroonid välja ja lase jahtuda.

Šokolaaditäidis
1. Täidise tegemiseks sulata tume šokolaad koos vahukoorega kuumaveevannil. Kui segu on sulanud, tõsta pott veevannilt ja lisa või. Sega, kuni kõik ained on segunenud. Lase jahtuda ja pane jahtunud täidis kahe makroonipooliku vahele.
HEA TEADA!
Analoogselt saad teha ka värvilise täidise, kasutades valget šokolaadi ja marjapüreed (purusta marjad ja aja läbi sõela). Roosa värvi annab näiteks vaarikapüree, lilla mustasõstrapüree.