Foto: Helena-Laura Lesment
Taimetoidu retseptid
7. aprill 2016, 07:02

Brie juustuga pasta

Olen taas juustu lainel. Õnnestus jällegi kasutada Norra kvaliteetjuustu, seekord aga Brie tüüpi valgehallitusjuustu Kolibrie. Juust on maheda ning mitte liigsoolase maitsega (mida vahel hallitusjuustude puhul ette tuleb). Müügil peamiselt suuremates Rimides. Kuna retseptis on kasutatud ka tomateid ja balsamico't, siis on tulemus mõnusalt hapukas ja mitte raske või väga koorene/juustune. Soolaka meki lisamiseks võib pastat viimistleda ka Parmesaniga.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 dl Brie juust (kuubikuteks tükeldatud)
170 g Spagetid
250 g Poolitatud kirsstomatid
1 küüs Küüslauk (hakitud)
1 sl Hakitud rohelisi ürte (basiilik, tüümian, pune)
2 sl Oliiviõli
0.5 sl Palsamiäädikas
Sool (pasta keetmiseks)
Must pipar
4 sl Parmesan

Valmistamine
Sega esmalt kausis juustukuubikud, küüslauk, ürdipasta, oliiviõli, sool, pipar ja balsamiäädikas. Jäta maitsestuma. Niikaua keeda soolaga maitsestatud vees pasta. Võid keeduvette lisada ka sortsu toiduõli - mina olen harjunud alati nii tegema, sest mulle tundub, et siis pasta jääb hiljem vähem tükki. Keeda vastavalt pakil kirjas olevale keeduajale al dente. Nõruta pasta minimaalselt - hea on, kui ta jääb üsna märg. Ning sega ettevalmistatud lisanditega. Serveeri, puista peale parmesani ja söö kohe!