Küpsetised

Pirukas Brie, Prosciutto ja pirniga 

Merilin Siimpoeg, 7. aprill 2016, 06:53
 Merilin Siimpoeg
Need kõige lihtsamad toidud on tavaliselt ikka need, mis kõige kiiremini laualt kaovad! See parajalt soolane, pisut magus, äärmiselt juustune ja krõbe pirukas on ehe näide. Kevad-suviste grillipidude hitt! Kogus 8 lõiku.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
400 g Lehttainas
2 tk Väike pirn
50 g Prosciutto crudo sink
100 g Brie juust (Kolibrie)
1 tk Muna
Balsamico

Valmistamine
1. Jaota tainas neljaks võrdseks osaks. Kasutasin Eesti Pagari võiga pärmi-lehttainast, mis ongi juba pakis neljas võrdses osas. Venita pisut laiemaks ja pikemaks, et saaksid võrdse suurusega ristkülikud.
Aseta need siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Tee noaga õrnalt igale ristkülikule umbes 1,5 cm paksune raam. Klopi muna lahti ja määri "raamiosa" munaseguga.
3. Viiluta pirn. Tükelda juust ja sink väiksemateks tükkideks. Kata lehttainas pirni, juustu ja singiga.
4. Küpseta ahjus 190 kraadi juures 10-12 minutit kuni pirukas on parajalt kuldse jume saanud ja juust korralikult sulanud. Ahjust tulles piserda peale palsamiäädikat ja puista üle maitserohelisega. Naudi pirukat soojalt!
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee