ÜlepannukadFoto: Hele-Mai Alamaa
Hommikusöögi retseptid
18. aprill 2016, 04:37

Ülepannukad

Ei kujutagi ette, kui palju ma olen neid kooke elu jooksul praadinud. Torn ulatuks vist juba Kuu peale. Vahel teen kümnele lapsele ja nende armsatele vanematele. Küll tosinast munast, küll kuueteistkümnest, ikka kahe ja kolme panniga korraga. Alati tuleb puudu.

Koostisosad
4 tk Muna
4 dl Nisujahu
4 dl Piim
2 spl Soovi korral linaseemned
2 spl Pruun suhkur
Sool
Vanilliekstrakt
2 spl Sulatatud või
Praadimiseks õli

Valmistamine
1. Löö munad kaussi, klopi terakese soolaga lahti. Lisa veidihaaval jahu, kui tainas saab juba väga paks, pane vahepeal sorts piima ka. Siis seemned, vanilliekstrakt ja suhkur. Mina palju suhkrut ei pane, sööme ju pannkooke moosiga või sootuks soolaselt. Lõpuks lisa sulatatud või, mis annab kookidele eriti hõrgu nüansi, teeb need krõbedaks ega lase nii kiiresti jahtuda.
2. Kui kannatad, lase tainal pool tundi seista, enne kui hakkad praadima. Siis saab jahu paisuda ja tainas hakkab paremini venima.
3. Nüüd lapsukesed lauda ja ise pliidi äärde! Sest kooke, neid tuleb süüa otse pannilt tulnuna. Oi, mulle meeldib, tunnen ennast täitsa vajalikuna.
HEA TEADA!
Serveerides on eriti hea haarata üks kausike just metsast toodud mustikaid ja teine astelpajumarju, kuhu kallan lahkelt värsket vedelat mett.