Vürtsine ingverikanaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
18. aprill 2016, 02:18

Vürtsine ingverikana

Vürtsine idamaine roog on meie külmal talvel igati oma kohal. Tšilli ja ingver, küüslauk ja kurkum – kõik need sooja andvad ja tervist turgutavad ained aitavad organismil karmil ajal hakkama saada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 2 tundi maitsestumiseks

Koostisosad
1 kg Broilerikintsuliha (kondita)
4 cm Jupp ingveri
4 tk Küüslauguküüs
1 tl Tšillipulber
Korianderilehed
2 spl Õli
2 tk Sibul
1 tl Kurkum
4 dl Kookospiim
1 tk Punane tšillipiprakaun
2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool
Vajadusel kanapuljong

Valmistamine
1. Lõika liha 2–3 cm suurusteks tükkideks ja pane kaussi.
2. Haki ingver ja küüslauk hästi peeneks ning lisa lihakuubikutele. Lisa ka tšillipulber, pool hakitud koriandrilehtedest, laimimahlast ja õlist. Sega läbi ja jäta vähemalt paariks tunniks maitsestuma, aga võid liha ka juba eelmisel päeval marinaadi panna.
3. Haki sibulad hästi peeneks. Kuumuta ülejäänud 1 sl õli pannil. Lisa sibul ja kuumuta 7‒8 minutit mõõdukal kuumusel. Sega hulka kurkum ja kuumuta veel 1 minut. Tõsta pannile kanatükid koos marinaadiga ja prae, kuni liha igast küljest pruunistub.
4. Vala pannile kookospiim ja lisa peenekshakitud tšilli. Kata pann kaanega ja kuumuta 20 minutit, kuni liha on pehme.
5. Maitsesta soola ja ülejäänud laimimahlaga ning sega hulka ülejäänud koriandrilehed. Kui kaste on liiga paks, lisa veidi vett või puljongit ja kuumuta läbi. Serveeri riisiga.