Gluteenivabad retseptid

Peedi-kalasupp 

Epp Mihkels, 18. aprill 2016, 03:27
Peedi-kalasuppFoto: Katrin Press
Boršist inspireeritud supp, milles on liha asemel kala ja tavalise peakapsa asemel lillkapsas. Hea, kerge ja kiire variant, kuid samas toitev. Särtsu annab tšilli, sest muidu jääb supileem liiga boršilik. Kui soovid, võid eriti piduliku supi teha nii, et suristad supipõhja saumikseriga püreeks ja lisad siis kalatükid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Tšillipiprakaun
1 spl Õli
1 tk Porgand
1.5 l Puljong
0.5 tk Keskmine lillkapsas
2 tk Kartul
400 g Keedetud punapeet
Sool
Must pipar
2 spl Punase veini äädikas
1 spl Suhkur
400 g Lõhe- või forellifilee

Valmistamine
1. Haki sibul, küüslauk ja tšillipipar peeneks ning viiluta porgand. Kuumuta potis õli ja prae köögiviljad kergelt läbi.
2. Lisa puljong ja lase leemel keema tõusta.
3. Tükelda lillkapsas, kartul ja punapeet ning lisa keevale supile. Keeda, kuni kartul on pehme. Maitsesta siis leem äädika ja suhkru ning vajadusel soola-pipraga. Viimasena lisa tükeldatud kalafilee ja lase supil uuesti keema tõusta. Riisu vaht ja keeda 1–2 minutit. Serveeri soovi korral hapukoorega.