AvokaadopastaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
11. aprill 2016, 03:45

Avokaadopasta

Võrratu õhtusöök, kus toitev avokaado lisab meeldivat võisust. Võid serveerida keedetud pasta ja kastme eraldi ja alles oma taldrikus ära segada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Täisteraspagetid
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Tšillipipar
1 tk Laim
2 tk Küps avokaado
Sool
Must pipar
4 spl Oliiviõli
0.5 dl Hakitud lehtpetersell
2 dl Riivitud parmesan

Valmistamine
1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente.
2. Samal ajal valmista kaste. Selleks haki küüslauk ja tšilli kaussi, pressi laimist mahl peale. Poolita avokaadod, eemalda kivid, lõika koore sees kuubikuteks, võta need lusikaga välja ja lisa kastmele. Pane juurde ka hakitud petersell ja riivitud juust.
3. Maitsesta soola ja pipraga, lisa oliiviõli ja enamik juustust. Kaste võiks olla soolakas, pasta imeb seda niigi endasse. Nõruta spagetid ja säilita u 1 dl keeduveest.
4. Kalla pasta kaussi, vala peale kaste ja ülejäänud juust. Kui pasta jääb kuivaks, lisa juurde kõrvalepandud keeduvedelik. Jahvata peale musta pipart ja serveeri kohe.