Gluteenivabad retseptid

Köögiviljaröst suitsuforelli ja pošeeritud munaga 

Britt Paju, 11. aprill 2016, 05:19
Köögiviljaröst suitsuforelli ja pošeeritud munagaFoto: Britt Paju

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
RÖST
8 tk Kartul
1 tk Porgand
1 tk Väike peet
Oliiviõli
Sool
KATE
200 g Kuumsuitsuforell
50 g Rukolaga salatisegu
2 spl Kapparid
4 tk Muna
Valge veini äädikas
KASTE
4 spl Paksem jogurt
0.5 tl Mahedamaitseline sinep
0.5 tl Mädarõigas
Värske hakitud till

Valmistamine
1. Riivi köögiviljad ja sega soolaga. Nii minuti pärast pigista neist liigne vedelik välja ja vala köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Sega sortsu õliga ja vajuta ühtlase kihina laiali. Küpseta 180 kraadi juures ahju alumises osas u 30 minutit, kuni köögiviljad on äärest krõbedad. Küpsemise ajal sega kokku kaste ja maitsesta.
3. Lase vesi suuremas potis keema, lisa sinna pisut soola ja sorts äädikat. Löö munad eraldi väikestesse kaussidesse ning vala ükshaaval ettevaatlikult vette. Vähenda kuumust ja keeda 3–5 minutit, vastavalt sellele, kui vedelat muna soovid.
4. Tõsta pannilt. Puista peale salat, forellitükid, kapparid, pošeeritud munad ja kaste. Serveeri kohe koos köögiviljadega.