Kama-küpsisekook kuivatatud kirssidegaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
11. aprill 2016, 04:41

Kama-küpsisekook kuivatatud kirssidega

Mõnusa kama ja šokolaadi mekiga mahlane kook koosneb vähestest, kuid „mõjukatest” ainetest.

Koostisosad
2 pk Šokolaadimaitselised vormiküpsised (a 180g)
700 g Hapukoor
2 dl Tartu Mill kamajahu
4 spl Suhkur
150 g Kuivatatud kirsid

Valmistamine
16 tk
1. Purusta küpsised, kuid ära tee neid väga pudiks. Paar küpsist jäta koogi kaunistamiseks.
2. Sega hapukoor kamajahu ja suhkruga ning siis küpsistega. Haki kirsid ja sega segusse.
3. Kata kauss või vorm toidukilega. Tõsta segu kaussi, keera toidukile peale ja suru tihedalt kokku. Hoia vähemalt 3 tundi, aga parem kui üle öö külmkapis.
4. Kummuta kook vormist välja ning kaunista küpsisepuru ja kuivatatud kirssidega.