Kalaroog Poola kastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
1. aprill 2016, 05:23

Kalaroog Poola kastmega

Poola kaste on munadest ja puljongist valmistatud kaste, mida serveeritakse tihti köögiviljade või kalaga. See siin on aga üsna toitev vormiroog, milles on hea ära kasutada keedetud kartuleid või mune.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
5 tk Suur keedetud kartul
600 g Valge kala filee (sobib ka külmutatud ja sulatatud)
5 tk Muna
3 dl Kala- või köögiviljapuljong
50 g Või
Sool
Must pipar
Või praadimiseks
Till serveerimiseks

Valmistamine
1. Keeda munad kõvaks.
2. Samal ajal määri ahjuvorm võiga ja riivi sellesse keedetud kartulid. Las kartul jääb veidi kohevam, sest kala vajutab selle niigi kinni.
3. Lõika kalafileed 5‒6 cm suurusteks juppideks. Kuumuta pannil või ja pruunista kala kiiresti mõlemalt poolt.
Maitsesta kergelt soola ja pipraga ning tõsta siis vormi riivitud kartuli peale ühtlaselt laiali.
4. Koori ja riivi munad. Lase puljong keema ja lisa riivitud munad. Võta pott tulelt ja vispelda hulka võitükid.
5. Vala kaste ühtlaselt vormiroale laiali ja küpseta 180-kraadises ahjus kuni 20 minutit. Puista peale hakitud tilli ja serveeri.