Kalaroog Poola kastmega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
5 tk Suur keedetud kartul
600 g Valge kala filee (sobib ka külmutatud ja sulatatud)
5 tk Muna
3 dl Kala- või köögiviljapuljong
50 g Või
Sool
Must pipar
Või praadimiseks
Till serveerimiseks
Valmistamine
1. Keeda munad kõvaks.
2. Samal ajal määri ahjuvorm võiga ja riivi sellesse keedetud kartulid. Las kartul jääb veidi kohevam, sest kala vajutab selle niigi kinni.
3. Lõika kalafileed 5‒6 cm suurusteks juppideks. Kuumuta pannil või ja pruunista kala kiiresti mõlemalt poolt.
Maitsesta kergelt soola ja pipraga ning tõsta siis vormi riivitud kartuli peale ühtlaselt laiali.
4. Koori ja riivi munad. Lase puljong keema ja lisa riivitud munad. Võta pott tulelt ja vispelda hulka võitükid.
5. Vala kaste ühtlaselt vormiroale laiali ja küpseta 180-kraadises ahjus kuni 20 minutit. Puista peale hakitud tilli ja serveeri.
Kommentaarid (0)