Vürtsikas munasuppFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
1. aprill 2016, 04:03

Vürtsikas munasupp

Vürtsikas, rõõmsavärviline ja toitev supp on sööjale nii silmailuks kui ka maitseelamuseks. Pisut aasiapärase hõnguga supp sündis erinevates Aasia maades söödud suppide koosmõjul ‒ siit natuke ja sealt natuke. Kuna Aasias on munade kasutamine toidus väga populaarne, siis on need seetõttu ka supile lisatud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
6 tk Muna
2 tk Tšillipiprakaun
1 tk Sibul
1.5 cm Ingveritükk
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Sidrunheinavars
200 g Kanakintsuliha või -filee
1.5 l Kanapuljong
1 tk Suur porgand
200 g Rohelised hernekaunad
4 tk Šampinjon
3 spl Kalakaste
Sool
Must pipar
1 tl Suhkur
2 spl Õli
Rohelise sibula varred

Valmistamine
1. Keeda mune 4 minutit, jahuta ja koori.
2. Haki sibul, ingver, tšillipipar, küüslauk ja sidrunheinavars peeneks. Tükelda kanaliha võimalikult väikesteks tükkideks.
3. Kuumuta poti põhjas õli ja prae hakitud maitseköögivili kiiresti läbi, kuid ära pruunista. Lisa kanatükid ja prae ka neid vaid paar minutit. Vala peale keev puljong ja lase supipõhjal keema tõusta. Riis tekkiv vaht. Keeda 5‒6 minutit, kuni kanaliha on pehme.
4. Samal ajal lõika porgand peenikesteks ribadeks, poolita hernekaunad ja viiluta šampinjonid. Lisa kõik korraga supile.
5. Maitsesta supp kalakastme ja teiste maitseainetega ning keeda vaid paar minutit, et köögivili jääks krõmpsuks.
6. Tõsta supp kaussidesse ning lisa igasse kaussi 3 munapoolikut ja hakitud rohelist sibulat.