Gluteenivabad retseptid

Läätsepada peekoniga 

Britt Paju, 28. märts 2016, 06:14
Läätsepada peekonigaFoto: Britt Paju

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sibul
2 spl Oliiviõli
8 tk Peekoni viil
1 tk Kooritud ja kuubikuteks lõigatud porgand
100 g Kooritud ja kuubikuteks tükeldatud juurseller
2 tk Küüslauguküüs
2 dl Rohelised või mustad läätsed
1 tk Loorberileht
1.5 dl Punane kuiv vein
3 dl Kuum vesi
1 tl Kuivatatud tüümian
1 spl Mahedamaitseline sinep
1 peotäis Värske beebispinat
2 spl Hakitud petersell

Valmistamine
1. Haki neli viilu peekonit väiksemateks kuubikuteks ja prae neid koos sibulaga pannil õlis u 5 minutit.
2. Lisa porgand, seller ja hakitud küüslauk. Sega ja kuumuta veel paar minutit. Lisa loputatud läätsed, tüümian, loorber, vein ja kuum vesi. Lase kaane all 20–30 minutit podiseda või kuni läätsed ja porgand on parajalt pehmed.
3. Sega sekka sinep ja maitsesta soolapipraga. Lõpuks sega hulka värske spinat. Prae ülejäänud peekoniviilud krõbedaks ja serveeri koos läätseroaga, peale puista soovi korral hakitud peterselli.