Ahjuköögiviljad mee ja sidrunigaFoto: Britt Paju
Gluteenivabad retseptid
28. märts 2016, 04:58

Ahjuköögiviljad mee ja sidruniga

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Kooritud ja kangideks lõigatud porgand
4 tk Kooritud ja kangideks lõigatud kartul
1 tk Kooritud ja sektoriteks lõigatud punane sibul
1 tk Väike kooritud ja tükeldatud kaalikas
1 tk Sektoriteks lõigatud fenkol
6 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Väike lillkapsas
0.5 tk Väike brokoli
2 tk Tükeldatud paprika
KASTE
3 spl Mesi
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 tk Soovi korral hakitud tšilli (seemnetest puhastatud ja tükeldatud)
1 spl Kuivatatud tüümian
5 spl Oliiviõli

Valmistamine
1. Vala ahjuplaadile hakitud köögivili (välja arvatud paprika, lillkapsas ja brokoli) ja koorega küüslauguküüned, mida võid enne kergelt noaküljega muljuda. Sega õliga läbi ning maitsesta soola-pipra ja tüümianiga.
2. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
3. Lisa õisikuteks jagatud lillkapsas ja brokoli ning paprika. Sega läbi ja küpseta veel 15 minutit.
4. Vahepeal sega kokku sidrunimahl ja mesi. Kui mesi on paksem, siis kuumuta segu kergelt, et see vedelamaks muutuks. Soovi korral lisa hakitud tšilli.
5. Vala segu köögiviljadele, sega viimast korda läbi ja küpseta veel 5–10 minutit. Puista peale tüümianioksi ja serveeri.