Kinoakotletid peedi ja spinatigaFoto: Britt Paju
Gluteenivabad retseptid
28. märts 2016, 05:25

Kinoakotletid peedi ja spinatiga

Koostisosad
1 dl Kinoa
2.5 dl Vesi
300 g Keedetud ja riivitud peet
200 g Hakitud spinat
2 tk Muna
50 g Riivitud parmesan
2 tk Hakitud rohelise sibula vars
2 tk Pressitud ja peeneks hakitud küüslauguküüs
KASTE
1.5 dl Paksem maitsestamata jogurt
0.25 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivtud koor
2 spl Hakitud maitseroheline (till, petersell, murulauk)
Sool
Suhkur

Valmistamine
u 25 tk
1. Loputa kinoa sõelal kuuma vee all, pane veega potti ja keeda u 5 minutit. Seejärel keera kuumus maha ja lase 10 minutit kaane all tõmmata. Maitsesta soolaga ja sega läbi. Jahuta.
2. Sega kokku kotlettide koostisained, maitsesta soola ja pipraga.
3. Vormi käte vahel väikesed kotletid ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt paar minutit. Tõsta ahjupannile ning küpseta 180 kraadi juures 7–10 minutit.
4. Sega kokku kaste ja serveeri koos soojade kotlettidega