Ingveri-sidruniruududFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
4. aprill 2016, 04:27

Ingveri-sidruniruudud

Koogipõhja sisse sobib värske või suhkrustatud ingver.

Koostisosad
PÕHI
150 g Või
0.75 dl Tuhksuhkur
1 tl Värskelt riivitud sidrunikoor
1 spl Riivitud ingver või hakitud suhkrustatud ingver (1dl)
Sool
3 dl Nisujahu
KATE
3 tk Suur muna
2.75 dl Suhkur
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 tl Värskelt riivitud sidruni koor
2 tl Riivitud ingver
3 spl Nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
Sool

Valmistamine
16 tk
1. Põhja tegemiseks vahusta või, sõelu hulka tuhksuhkur ja mikserda vahule. Klopi hulka riivitud sidrunikoor, riivitud (või suhkrustatud) ingver ja näpuotsaga soola. Lisa vähehaaval 3 dl jahu, sega tainas iga portsu jahu lisamisel ühtlaseks.
2. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 20x25 cm vormi põhja. Küpseta 175-kraadises ahjus 12‒15 minutit või kuni põhi on äärtest kuldpruun.
3. Mikserda munad, sidrunimahl, suhkur, riivitud sidrunikoor ja ingver ühtlaseks. Sega 3 sl jahu ja küpsetuspulber ning mikserda munasegusse.
4. Vala kate tainale ja küpseta veel 15‒20 minutit. Puista peale tuhksuhkrut ja lase jahtuda. Lõika väikesteks ruutudeks