Eesti köök

Liha kama-jogurtimarinaadis 

Pille Enden, 4. aprill 2016, 04:10
Liha kama-jogurtimarinaadisFoto: Jaan Heinmaa
Pisut kamajahu annab lihale koduselt leivase maitse. Lase lihal kindlasti seista marinaadis üle öö, et maitse jõuaks pealispinnast sügavamale.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + üle öö marinaadis + 15‒20 minutit ahjus

Koostisosad
0.75 dl Kamajahu
3 dl Maitsestamata jogurt
1 kg Sea välifilee
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Hakitud ürdid
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega kamajahu jogurtiga ja siis sega hulka ürdid. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Lõika filee umbes 1 cm paksusteks viiludeks ja pane marinaadi. Sega nii, et kogu liha oleks marinaadiga kaetud. Jäta ööseks maitsestuma.
3. Prae lihalõigud (grill)pannil mõlemalt poolt pruuniks. Küpseta 180-kraadises ahjus 15‒20 minutit. Serveeri kartulipudru ja marineeritud kurgiga.