Küpsetised

Maailma parim keeks 

Hele-Mai Alamaa, 21. märts 2016, 05:55
Maailma parim keeks Hele-Mai Alamaa
See keeks läheb seistes aina paremaks. Ei ole seda häda, et pead ära sööma kohe, kui ahjust tuleb. Paki kaasa, kuhu iganes! Meil on sellest saanud rabas- ja külaskäimise keeks. Ei mäletagi, et oleks seda kodus söönud.

Koostisosad
2 tk Muna
2 dl Suhkur
1.5 dl Nisujahu
1 dl Mooniseemned
3 dl Mandlid
1.5 tl Küpsetuspulber
150 g Või
3 tk Värskelt pressitud sidruni mahl

Valmistamine
1. Vahusta munad, lisa suhkur ja jätka vahustamist. Purusta mandlid blenderis, aga mitte päris jahuks, vaid lihtsalt väikesteks tükkideks.
2. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, mooniseemned ja mandlipuru. Sulata või ja pressi sidrunitest mahl välja. Kalla kõik kokku ja töötle ühtlaseks.
3. Soojenda ahi 170 kraadini ja küpseta umbes 50 minutit. Kui kipub kõrbema, kata fooliumiga.
See nagu ei olegi keeks, selline ... mahlane ja sidrunine ja moonikrõmpsuga. Hästi hea.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee