Gluteenivabad retseptid

Aeglaselt küpsenud lõhe kurgisalatiga 

Pille Enden, 21. märts 2016, 05:00
Aeglaselt küpsenud lõhe kurgisalatigaFoto: Jaan Heinmaa
Madalal temperatuuril küpsenud kala tuleb hästi õrn. Vedelamat jogurtit võiks eelnevalt kohvifiltris paksemaks nõrutada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
700 g Nahata lõhefilee
0.25 tl Kurkum
Sool
Must pipar
KURGISALAT
2 tk Pikk kurk
1 spl Sool
2 dl Paksem jogurt
2 tl Hakitud till
Suhkur
0.5 tl Peenelt riivitud apelsinikoor
Cayenne’i pipar
Must pipar

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 140 kraadini. Lõika lõhefilee 4 lõiguks. Raputa igale lõigule kurkumit ja hõõru kalasse. Maitsesta soola ja pipraga ja tõsta ahjuvormi.
2. Küpseta 10 minutit, keera lõigud ümber ja küpseta veel 10 minutit ehk kuni kala on läbi küpsenud.
3. Koori kurgid ja lõika pikuti neljaks, eemalda seemned. Lõika õhukesteks viiludeks, sega soolaga ja tõsta sõelale nõrguma. Pigista võimalikult palju vedelikku välja. Sega kurk, jogurt, hakitud till, suhkur, apelsinikoor, Cayenne’i ja must pipar. Serveeri kala juurde.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee