Aeglaselt küpsenud lõhe kurgisalatiga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
700 g Nahata lõhefilee
0.25 tl Kurkum
Sool
Must pipar
KURGISALAT
2 tk Pikk kurk
1 spl Sool
2 dl Paksem jogurt
2 tl Hakitud till
Suhkur
0.5 tl Peenelt riivitud apelsinikoor
Cayenne’i pipar
Must pipar
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 140 kraadini. Lõika lõhefilee 4 lõiguks. Raputa igale lõigule kurkumit ja hõõru kalasse. Maitsesta soola ja pipraga ja tõsta ahjuvormi.
2. Küpseta 10 minutit, keera lõigud ümber ja küpseta veel 10 minutit ehk kuni kala on läbi küpsenud.
3. Koori kurgid ja lõika pikuti neljaks, eemalda seemned. Lõika õhukesteks viiludeks, sega soolaga ja tõsta sõelale nõrguma. Pigista võimalikult palju vedelikku välja. Sega kurk, jogurt, hakitud till, suhkur, apelsinikoor, Cayenne’i ja must pipar. Serveeri kala juurde.
Kommentaarid (0)