Vürtsine lambapadaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
21. märts 2016, 05:51

Vürtsine lambapada

Maitsekas lambapada saab eriti hea, kui lasta sel üleöö seista ja siis üles soojendada. Sama retsept sobib ka kana valmistamiseks, kuid see ei vaja nii pikka küpsemisaega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Kondita lambaliha (aba-, praeliha vms)
1 spl Õli
0.5 tk Punane tšilli kaun
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Must pipar
1 tk Kaneelikoor
1 tl Juustuköömned
2 dl Puljong
1 purk Kooritud tomatid
2 tk Sibul
2 tk Porgand
400 g Kikerherned
1 tk Punane paprika
Petersellilehed
1 spl Riivitud ingver

Valmistamine
1. Lõika lambaliha paarisentimeetristeks kuubikuteks ja pruunista paja põhjas õlis.
2. Haki ingver, tšilli ja küüslauk, pane potti liha juurde ja kuumuta läbi. Lisa maitseained, puljong ja tomatid. Hauta 30 minutit.
3. Koori ja viiluta sibulad ja porgandid, pane patta ja hauta veel 30 minutit.
4. Nõruta kikerherned ja loputa külma veega. Tükelda paprika ja lisa koos kikerhernestega potti. Hauta veel 10 minutit.
5. Maitsesta soola ja piparga. Raputa peale hakitud petersellilehti.