Gluteenivabad retseptid

Riisinuudlid veiselihaga musta oa kastmes 

Tuuli Mathisen, 11. märts 2016, 07:01
Riisinuudlid veiselihaga musta oa kastmesFoto: Jaan Heinmaa
Musta oa maitserikas kaste annab sellele nuudliroale kordumatu maitse ja lihtsate koostisosade mõjul tekib suurepärane maitsekooslus, mis saab kindlasti kõigi nuudlisõprade lemmikuks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
10 minutit + 20 minutit marineerimiseks

Koostisosad
250 g Õhukeseks ribadeks lõigatud veisefilee
250 g Peenikesed riisinuudlid
3 spl Maapähkliõli
1 tk Hakitud väike sibul
1 tk Õhukesteks ribadeks lõigatud roheline paprika
1 tk Õhukesteks ribadeks lõigatud punane paprika
1 spl Musta oa kaste
1 spl Sojakaste, gluteenivaba
MARINAAD
1 tl Shaoxingi riisivein
1 tl Suhkur
0.5 tl Jahvatatud valge pipar
1 spl Tume sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Sega marinaadiained omavahel, tõsta liha marinaadi ja jäta marineerima vähemalt 20 minutiks. Keeda riisinuudleid pakendi juhiste kohaselt. Kurna.
2. Kuumuta pannil õli ning voki veiseliha, kuni see on värvi muutnud. Tõsta liha pannilt kõrvale. Lisa vajaduse korral õli ning voki kuumal pannil sibulat ja paprikat umbes minut. Sega juurde musta oa kaste
ning lisa seejärel sojakaste. Lisa ka riisinuudlid köögiviljade juurde ja sega. Viimasena lisa veiseliha ning kuumuta kõik koos veel läbi. Serveeri kohe.