Searibid magushapus kastmes
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit marineerimiseks
Koostisosad
500 g Searibi koos lihaga
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tk Tükeldatud väike roheline paprika
1 tk Tükeldatud väike punane paprika
Hakitud roheline sibul
2 tk Tükeldatud värske või konserveeritud ananassirõngas
Õli frittimiseks
MARINAAD
1 tl Sojakaste
0.5 tl Maisitärklis
1 tl Shaoxingi riisivein
FRITTIMISTAINAS
1 dl Vesi
60 g Nisujahu
30 g Maisitärklis
0.5 tl Sooda
1 tk Väike muna
1 tl Õli
Sool
MAGUSHAPU KASTE
2 spl Tomatiketšup
1 spl Ploomikaste
1 spl Riisiäädikas
1 spl Austrikaste
1 tl Hele sojakaste
2 tl Maisitärklis
1 spl Suhkur
100 ml Vesi
Valmistamine
1. Sega marinaadiained ja aseta lihatükid sinna sisse. Jäta ca 30 minutiks marineerima. Sega magushapu kastme komponendid ja tõsta kõrvale. Sega frittimistaina kuivad komponendid ning lisa seejärel muna, vesi ja õli ning sega kõik ühtlaseks tainaks.
2. Kui liha on marineeritud, tõsta see marinaadist välja ja veereta frittimistainas, kuni kõik tükid on kaetud. Kuumuta vokkpannil piisav kogus õli. Kui õli on piisavalt kuum, friti sealihatükke õlis, kuni need on kuldsed ja krõbedad. Ära korraga liiga palju liha õli sisse pane, vajaduse korral friti liha osade kaupa. Aseta liha majapidamispaberile nõrguma.
3. Kalla vokkpannilt õli ära ja puhasta pann majapidamispaberiga. Kuumuta pannil paar lusikatäit õli ning voki küüslauku mõnikümmend sekundit, lisa paprikad ja ananass. Voki mõni minut ja lisa seejärel magushapu kaste. Kui kaste pakseneb, lisa kohe ka sealiha ja sega kastmega läbi. Lisa hakitud roheline sibul, sega kiirelt läbi ja serveeri kohe.
Kommentaarid (0)