Kalamaitseline baklažaan
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 tk Keskmise suurusega baklažaan
Sool
Maapähkliõli
1 spl Tšillipasta (chilli bean paste)
1 cm Jupp hakitud ingveri
3 tk Peeneks hakitud küüslauguküüs
1.5 dl Kanapuljong
1.5 spl Suhkur
1 tl Tärklis, segatuna 1 spl veega
1 spl Hiina riisiäädikas (võib asendada veiniäädikaga)
1 peotäis Roheline sibul
1 tl Seesamiõli
1.5 spl Sojakaste, gluteenivaba
Valmistamine
1. Tükelda baklažaan umbes 5 cm ribadeks, puista peale veidi soola ning lase umbes 20–30 minutit seista. Kuivata väljaimbunud mahl köögipaberiga.
2. Kuumuta vokkpannil paras kogus õli hästi kuumaks ning voki baklažaani (vajaduse korral osade kaupa, et panni mitte üle koormata) 3–4 minutit, kuni see on saanud kuldse jume. Aseta köögipaberile, et liigne rasv eralduks.
3. Kalla pannilt ülejäänud õli ära ning kuumuta pannil 2–3 sl õli. Kuuma õli sisse sega tšillipasta (või hakitud tšillid), sega ning lisa seejärel ingver ja küüslauk.
4. Eraldi kausis sega omavahel puljong, suhkur, sojakaste ja näpuotsaga soola. Lisa pannile, samasse kalla ka eelküpsetatud baklažaanid ja hauta veidi aega.
5. Lisa veega segatud tärklis ja sega, kuni kaste on paksenenud. Viimasena lisa äädikas, hakitud roheline sibul ja seesamiõli. Serveeri aurutatud basmatiriisiga.
Kommentaarid (0)