Kalamaitseline baklažaanFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
11. märts 2016, 09:24

Kalamaitseline baklažaan

Selle toidu nimes sisalduv vihje kalale tähendab siin seda, et baklažaani valmistamisel kasutatakse samu maitsekombinatsioone, mis kala valmistamise puhul, mitte et baklažaan oleks kalamaitseline. Retsepti juurde võib lisada hoiatuse – sellest võib suure tõenäosusega saada edaspidine sõltuvusroog. Maitse on lihtsalt nii hea!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Keskmise suurusega baklažaan
Sool
Maapähkliõli
1 spl Tšillipasta (chilli bean paste)
1 cm Jupp hakitud ingveri
3 tk Peeneks hakitud küüslauguküüs
1.5 dl Kanapuljong
1.5 spl Suhkur
1 tl Tärklis, segatuna 1 spl veega
1 spl Hiina riisiäädikas (võib asendada veiniäädikaga)
1 peotäis Roheline sibul
1 tl Seesamiõli
1.5 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Tükelda baklažaan umbes 5 cm ribadeks, puista peale veidi soola ning lase umbes 20–30 minutit seista. Kuivata väljaimbunud mahl köögipaberiga.
2. Kuumuta vokkpannil paras kogus õli hästi kuumaks ning voki baklažaani (vajaduse korral osade kaupa, et panni mitte üle koormata) 3–4 minutit, kuni see on saanud kuldse jume. Aseta köögipaberile, et liigne rasv eralduks.
3. Kalla pannilt ülejäänud õli ära ning kuumuta pannil 2–3 sl õli. Kuuma õli sisse sega tšillipasta (või hakitud tšillid), sega ning lisa seejärel ingver ja küüslauk.
4. Eraldi kausis sega omavahel puljong, suhkur, sojakaste ja näpuotsaga soola. Lisa pannile, samasse kalla ka eelküpsetatud baklažaanid ja hauta veidi aega.
5. Lisa veega segatud tärklis ja sega, kuni kaste on paksenenud. Viimasena lisa äädikas, hakitud roheline sibul ja seesamiõli. Serveeri aurutatud basmatiriisiga.