Linnuliha retseptid

Suitsused kanavardad 

Pille Enden, 14. märts 2016, 05:44
Suitsused kanavardadFoto: Jaan Heinmaa
Kerge kanaliha õhukese krõbeda lavaši vahel koos sametise kastmega on neile, kes praegusel ajal kergemalt toituda soovivad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 4–5 tundi marinaadis

Koostisosad
800 g Kana kintsuliha
2 spl Oliiviõli
1 tl Purustatud fenkoliseemned
1 tl Terav suitsutatud paprikapulber
1 tk Purustatud küüslauguküüs
1 tl Punane veiniäädikas
KÜÜSLAUGUAIOOLID
8 spl Majonees
2 tk Purustatud küüslauguküüs
1 tl Suitsutatud paprikapulber
Värskelt pressitud sidrunimahl
Serveerimiseks lavašš

Valmistamine
1. Puidust vardaid leota 10 minutit vees.
2. Lõika kanaliha 3 cm tükkideks ja pane kaussi. Lisa 1 sl oliiviõli, vürtsid, küüslauk ja äädikas. Sega läbi. Liha võid marineerima panna juba eelmisel päeval.
3. Lüki iga varda otsa 2–3 kanatükki. Prae grillpannil õlis mõlemalt poolt 3–4 minutit.
4. Töötle majonees koos maitseainetega saumikseriga ühtlaseks. Serveeri kanaliha röstitud lavaši vahel koos aiooliga.