Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund + 3 tundi jahtumiseks
Koostisosad
200 g Tume šokolaad (70% kakaosisaldusega)
150 g Või
4 dl Mustad konservoad
1 spl Vanillsuhkur
0.5 dl Kange must kohv
Sool
4 tk Muna
200 g Tume muscovado suhkur
2 tk Õun
1 spl Suhkur
Tuhksuhkur kaunistamiseks
Valmistamine
1. Tükelda potti šokolaad ja või ning sulata vähesel kuumusel segades. Loputa oad rohke külma veega ja nõruta sõelal. Kalla oad köögikombaini anumasse, lisa vanillsuhkur, kange kohv, sool ja sulanud võišokolaadisegu ning töötle siledaks massiks.
2. Eralda munakollased ja -valged. Vahusta kollased koos muscovado suhkruga. Munavalged vahusta eraldi anumas läikivaks vahuks. Ühenda vahud omavahel ettevaatlikult segades ning lõpuks lisa munavaht osade kaupa ja võimalikult õrnalt segades oamassi hulka.
3. Vala tainas rasvainega määritud 24–26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta kooki eelsoojendatud 180kraadises ahjus umbes 35 minutit. Võta kook ahjust välja, kui see keskelt veel võbiseb.
4. Lase koogil toatemperatuuril tund aega jahtuda ja lisaks veel vähemalt 2 tundi külmkapis taheneda. Veel parem on see, kui sul on aega kooki külmas hoida kuni järgmise päevani.
5. Enne serveerimist lõika õunad sektoriteks, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, puista üle suhkruga ja küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.
6. Tõsta veidi jahtunud õunasektorid koogile ja puista peale tuhksuhkrut. Järelejäänud kooki säilita külmas.
Kommentaarid (0)