Gluteenivabad retseptid

Läätsesupp kevadise rohelise ja munaga 

Lia Virkus, 9. märts 2016, 07:57
Läätseupp kevadise rohelise ja munagaFoto: Jaan Heinmaa
Meeldivalt kerge ja roheline kõhutäis, mille valmistamiseks kasuta olenevalt aastaajast naati, karulauku, oblikaid või spinatit.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Mugulsibul
2 cm Ingverijupp
2 spl Või
1 dl Punased läätsed
1.5 l Kanapuljong või vesi
1 peotäis Värske spinat, naat, karulauk, oblikas vm roheline
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
Soovi korral tšilli
6 tk Redis
3 tk Keedetud muna

Valmistamine
1. Haki mugulsibul ja ingverijuur peeneks. Hauta need võis pehmeks ning lisa siis külma veega pestud ja uhutud läätsed. Sega mõned minutid, seejärel lisa puljong ja keeda mõõdukas kuumuses, kuni läätsed on pehmed ja peaaegu lagunenud.
2. Lisa maitse järgi soola ja musta pipart (vürtsikama tulemuse eesmärgil ka suts tšillit). Vahetult enne serveerimist lisa väiksemaks rebitud või hakitud roheline.
3. Tasakaalusta supi maitset sidrunimahlaga ning serveeri suppi hakitud redise ja (poolitatud) keedumunaga.

HEA TEADA!
Hoia kodus alati pakike punaseid läätsesid, nende keetmine võtab aega vaid kümme minutit ja neid pole vaja enne leotada. Punased läätsed sobivad hästi supi sisse, pajaroogadesse või hakklihakastme kõrvale.