Hommikusöögi retseptid

Odrasõrnikud 

Epp Mihkels, 14. märts 2016, 06:00
OdrasõrnikudFoto: Jaan Heinmaa
Kohupiimasõrnikud pisukese sidrunimeki ja odrajahuga maitsevad hästi nii kuumalt kui ka külmalt. Need sõrnikud sarnanevad pigem pannkookidega ja saavad seetõttu kiiresti laste lemmikuks. Paku kõrvale moosi, mett või hoopiski hapukoort.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.5 dl Värskelt pressitud sidruni mahl
4 spl Suhkur
0.5 tl Sool
3 tk Muna
2.5 dl Odrajahu
0.5 tl Küpsetuspulber
Praadimiseks õli
400 g Lahja kohupiim

Valmistamine
1. Sega kõik ained omavahel kokku ja töötle kiiresti ühtlaseks massiks. Lase tainal kuni 10 minutit seista, et jahu paisuks.
2. Vormi niiskete kätega ühesuurused pätsid või tõsta kahe lusika abil tainas otse pannile. Küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kasuta tavalisest mõõdukamat kuumust ja võimaluse korral paksupõhjalist panni. Nii küpseb tainas ilusti läbi ainult ühe korra keeramisega.