Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
12 g Pärm
1.5 dl Leige vesi
0.25 dl Extra virgin oliiviõli
1 spl Mesi
0.5 spl Soolahelbed
3.5 dl Kõrgkvaliteetne nisujahu
Oliiviõli ja soolahelbed
250 g Kirsstomatid
2 peotäis Basiilikulehed
Valmistamine
1. Vispelda pärm, vesi, õli, mesi ja soolahelbed kokku. Lisa jahu (mina kasutan durumjahu) ja sõtku umbes 5 minutit, kuni tainas lööb nõu küljest lahti. Lase rätiku all umbes 40 minutit kerkida.
2. Vala küpsetusplaadile sorts oliiviõli ja lisa soolahelbeid. Patsuta tainas plaadile laiali. Taina paksus võiks olla umbes 2 cm. Lase veel pool tundi rätiku all kerkida.
3. Tee sõrmedega tainasse hulk lohke, millesse piserda oliiviõli ja raputa väheke soolahelbeid. Suru sinna ka varrega kirsstomateid ja paar peotäit basiilikulehti.
4. Küpseta 220-kraadises (pöördõhuga) ahjus 10 minutit.
HEA TEADA!
Ahjus küpsetamisel oliiviõli väga suurt rolli ei mängi, seega võiks kasutada kollasemat ja küpsemat, mitte väga rohelist õli. Pärast võib focaccia’le valada hästi rohelist oliiviõli. Focaccia on ideaalne värske ja äsja valminud oliiviõli demonstreerimiseks.
Kommentaarid (0)