Suitsulõhe-toorjuustuvaht mustal leivalFoto: Tuuli Mathisen
Hommikusöögi retseptid
14. märts 2016, 05:16

Suitsulõhe-toorjuustuvaht mustal leival

Maitsev kreemjas võileivakate, mis sobib ühtmoodi hästi nii hommikusöögi- kui ka vajadusel pidulauale sättida. Kohevust annab kattele vahustatud koor, kreemisust lisab toorjuust ja maitse selgrooks on kuumsuitsulõhe. Lõhe asemel sobib kasutada ka muid suitsukalu, näiteks maitseb sarnane vaht väga hästi ka kuumsuitsuskumbriaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 dl Rõõsk koor 35%
200 g Maitsestamata toorjuust, toasoojana
200 g Kuumsuitsulõhe, puhastatud ja tükeldatud
Sool
Must pipar
Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
Hakitud värske till
Must leib

Valmistamine
1. Vahusta koor ning sega juurde toasoe toorjuust ja lõhetükid.
2. Maitsesta soola, pipra ning sidrunimahla ja -koorega. Võid kasutada ka sidrunipipart. Lisa ka hakitud värsket tilli.
3. Sega kõik läbi ja serveeri mustal leival. Soovi korral võid leiva eelnevalt krõbedaks röstida.