Gluteenivabad retseptid

Kikerherne-lillkapsahautis roheliste hernestega 

Lia Virkus, 7. märts 2016, 05:58
Kikerhernelillkapsahautis roheliste hernestegaFoto: Jaan Heinmaa
Imehea pajaroog, mida on hea nautida koos keedetud täisterariisiga. Samuti sobib see hästi üksnes värske salatiga. Hautist võid kikerhernele vahelduseks valmistada ka läätsedega.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 purk Kikerhernekonserv ('a 400 g) või läätsed (5 dl)
300 g Lillkapsas
3 tk Värske kartul
3 tk Sibul
0.5 tk Värske punane tšilli
5 tk Küüslauguküüs
3 spl Oliiviõli
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Kurkum
1 tl Jahvatatud koriandriseemned
1.5 spl Tomatipasta
1 l Köögiviljapuljong
100 g Külmutatud rohelised herned
Sool

Valmistamine
1. Koori kartul ja lõika kuubikuteks, lillkapsas tükelda õisikuteks. Haki sibul, tšilli ja küüslauk, kuumuta malmpoti põhjas õlis mõned minutid. Lisa vürtsköömen, kurkum ja koriander. Kuumuta läbi. Lisa ka tomatipasta, puljong ja kartulikuubikud, keeda 5 minutit.
2. Sega hulka nõrutatud ja voolava vee all loputatud kikerherned ja lillkapsas. Hauta vaiksel kuumusel 15 minutit, lisa herned ja kuumuta korra veel läbi. Vajadusel maitsesta soolaga.