Juurvilja-kikerhernepadaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
7. märts 2016, 04:50

Juurvilja-kikerhernepada

Mõnusalt maitsekas veganipajaroog, mis maitseb hästi täisterariisi või värske rohelise salatiga. Pajarooga võid valmistada nii keedetud kui ka konserveeritud kikerhernestest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Keedetud või konserveeritud kikerherned
1 tk Porgand
1 tk Pastinaak
Juuresller
Kaalikas
1 tk Sibul
0.5 tk Porru
2 spl Õli
3 spl Tomatipüree
2 tl Jahvatatud vürtsköömned
5 dl Köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
2 tk Loorberileht
Soovi korral kookospiim

Valmistamine
1. Puhasta ja tükelda kõik juurviljad kuubikuteks, haki sibul ja porru. Oleks hea, kui kõiki juurikaid oleks hakitud kujul umbes 1 dl.
2. Pruunista köögivilju õlis kastruli põhjas 10 minuti ringis.
3. Lisa kikerherned, tomatipüree, vürtsköömen, puljong ja loorber, maitsesta soola-pipraga. Hauta tasasel kuumusel veel 8–10 minutit. Lisa vajadusel vett või kookospiima, jätka hautamist, kuni juurviljad on pehmed.