Oa-avokaadosalatFoto: Jaan Heinmaaa
Gluteenivabad retseptid
7. märts 2016, 05:08

Oa-avokaadosalat

Kaunite värvidega toitev ja tervisest pakatav salat.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
300 g Keedetud punased või mustad oad
1 tk Avokaado
1 tk Punane paprika
250 g Kirsstomatid
0.5 dl Hakitud murulauk
Värske tšilli
100 g Konserveeritud mais
KATE
1 tk Laim
0.5 dl Väärisoliiviõli (extra virgin)
1 tl Paprikapulber
2 tk Küüslauguküüs
Mersool
Must pipar

Valmistamine
1. Kui kasutad konserveeritud ube, loputa neid voolava külma vee all sõelal.
2. Tükelda avokaado ja paprika väikesteks kuubikuteks, sega kausis ubade, poolitatud kirsstomatite, hakitud murulaugu, tšilli ja maisiga.
3. Pressi laimist mahl, sega oliiviõliga. Maitsesta paprikapulbri, pressitud küüslaugu, soola ja musta pipraga. Kalla kaste salatile, lase enne söömist 10–15 minutit jahedas maitsestuda.