Waldorfi pastaFoto: Jaan Heinmaa
Salati retseptid
7. märts 2016, 05:48

Waldorfi pasta

Pisut peenem maitseelamus romantiliseks õhtusöögiks. Tugevamaitseline sinihallitusjuust, koorene pasta, kuivatatud jõhvikad ja kreeka pähklid annavad kokku hõrgu roa.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Piim
70 g Kreemjas sinihallitusjuust (nt Gorgonzola)
2 spl Kuivatatud jõhvikad
50 g Kreeka pähklid
150 g Varsseller
1 tk Küps pirn
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
200 g Meelepärane pasta
Sool
Must pipar

Valmistamine
1.  Juustukastme tegemiseks lase piim koos vahukoorega keema ja keeda segades madalal kuumusel 5 minutit. Lõika juust tükikesteks, pane 50 g sellest kuuma piima sisse sulama ja keeda madalal kuumusel 5 minutit.
2. Haki jõhvikad ja pähklid jämedalt. Puhasta seller, eemalda lehed ja kiud ning lõika varred diagonaalselt õhukesteks viiludeks. Lõika pirnid neljaks sektoriks, eemalda seemnekoda ja lõika pikuti õhukesteks viiludeks.
3. Sega seller ja pirn ning nirista tumenemise vältimiseks peale 1 sl sidrunimahla. Sega läbi.
4. Keeda pasta al dente.
5. Lisa juustukastmele hakitud jõhvikad. Maitsesta kaste soola, pipra ja 0,5 sl sidrunimahlaga. Nõruta pasta ning sega kohe hulka selleri- ja pirniviilud. Nirista üle kastmega ning puista peale jõhvikad, pähklid ja ülejäänud juustutükikesed. Kaunista sellerilehtedega ja serveeri.